De hotels

in de Azoren

Natuur

De natuur van Menorca bestaat uit een heuvelachtig en wild begroeid landschap met in het noorden prachtige groene bossen. Opvallend zijn de geisers in het westen van Menorca. De natuur is hier werkelijk prachtig en Menorca is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot beschermd natuurgebied door UNESCO. Daarnaast heeft Menorca een rotsachtige kustlijn, die onderbroken wordt door veel kleine baaien en inhammen met prachtige zandstranden en helderblauw zeewater. Van alle eilanden uit de Balearen heeft Menorca de meeste stranden. De noordkust van Menorca is een stuk grilliger, het lijkt zelfs een beetje op de Noorse fjorden. Deze prachtige en unieke rotsformaties zijn de afgelopen duizend jaar uitgesleten door wilde stormen en de zee.
Flora & Fauna

Menorca heeft prachtige flora en fauna en is uitgeroepen tot biosfeer-reservaat. Menorca kent ongeveer 200 soorten bloemen, waaronder verschillende soorten orchideeën. Er zijn zelfs 25 soorten bloemen en planten die alleen op Menorca voorkomen. Braamstruiken, dennen- en steeneikenbossen, olijfbomen, distels, haag- en sleedoorns komen veel voor. Lager gelegen groeien er mastiekstruiken, altijdgroene weegdoorn, aardbeiboompjes, boekweit, mirte, heidebrem, jeneverbesstruiken, oleanders, wilde asperges, aronskelk-achtigen. In de duinen vind je strandlelies, witte en zwarte rotsrozen en in de vochtige gebieden riet. Rotsen zijn bedekt met korstmossen en doornstruiken.

De fauna van Menorca bestaat uit kleine zoogdieren, reptielen, insecten en heel veel vogels. Er komen onder andere verschillende soorten roofvogels voor op Menorca. Ook komen er een aantal soorten zoogdieren voor op Menorca. Hieronder vallen marters, fretten, wezels, konijnen, vleermuizen en enkele soorten veld- muizen. Reptielen die op Menorca voorkomen zijn onder andere de middellandse zeeschildpad, hagedissen en wat kleine ongevaarlijke slangensoorten