De hotels

in de Azoren

Zonvakantie Barbados

Menorca is met zijn 22 kilometer lange kust en een gemiddelde temperatuur boven de 20˚C de ideale bestemming voor een zonvakantie. Menorca heeft een oppervlakte van 683 km2, dit is ongeveer twee keer zo groot als de oppervlakte van Rotterdam. Menorca kent een prachtige kustlijn die zowel rust als wildernis uitstraalt. Ontdek tijdens je zonvakantie het contrast van het eiland; de ruige kant van Menorca en verbaas je over het prachtige heldere water en de lieflijke haventjes.

Het eiland Menorca kent een prachtige interessante geschiedenis en is al zo’n 5000 jaar bewoond. Een aantal prehistorische monumenten zijn bewaard gebleven, zoals de Naveta d’es Tudons, en zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De sporen van de eeuwenoude geschiedenis van Menorca zul je gedurende je zonvakantie in Menorca tegenkomen. Menorca is dus een zeer interessant en veelzijdig eiland die je naast zon en avontuur ook een boeiende cultuur en geschiedenis te bieden heeft.
De zon achterna

Wie naar Menorca gaat, kiest voor zon! Het klimaat op Menorca is dan ook zeer aangenaam. In de zomermaanden kunnen we zon garanderen, maar ook in het laagseizoen is het er zeer aangenaam!

Ga los in de zomer

Het landschap van het eiland is zeer veelzijdig. Zo vind je in het noorden vooral heuvelachtig gebied, terwijl het zuiden veel kloven en dalen voor je in petto heeft. Het volledige eiland staat op de UNESCO lijst en is officieel uitgeroepen tot bioreservaat. De rotsachtige kusten worden onderbroken door prachtige baaien, waardoor je eenvoudig een privéstrandje kunt vinden: een droom van elke zonvakantievierder! Tijdens je zonvakantie in Menorca kun je naast op het strand liggen hartstikke veel beleven. Bezoek de geisers aan de westkant van het eiland en de prachtige beschermde natuurgebieden en kom helemaal tot rust.