De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

Menorca heeft twee officiële talen: het Spaans of ‘Castellano’ en het Catalaans. Verder spreekt ongeveer 80% van de bevolking nog een variant van het Catalaans, het Menorquin. Deze taal bevat nog vele Arabische en enkele Franse elementen. Veel plaatsen, instellingen en geografische namen staan zowel in het Spaans als in het Catalaans/Menorquin aangegeven.

Geld

Op Menorca betaalt men met de euro. In bijna alle winkels, restaurants en hotels kun je met je creditcard betalen. Daarnaast zijn er op Menorca overal pinautomaten waar je 24 uur per dag geld kunt opnemen. De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00.

Prijzen

Het gemiddelde prijsniveau van Menorca ligt gelijk aan Nederland. Het is normaal om 5 a 10% fooi te geven in restaurants. Let er wel op dat de prijzen op de menu kaart zijn wel exclusief 7% BTW zijn.
Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Menorca. Zorg ervoor dat je je goed insmeert met zonnebrand, want de zon is erg fel en je kunt gemakkelijk verbranden. Je kunt het leidingwater wel drinken, maar er zit wat meer chloor in dan in Nederland en daardoor kun je last van je maag krijgen en is het beter om voor de zekerheid fleswater te drinken.

Douane

Je hebt een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig om naar de Menorca te reizen. Je mag vanuit Nederland maximaal 6000 meenemen naar Menorca. Ook mag je net zoveel goederen meenemen als aannemelijk is voor ‘persoonlijk gebruik’. Omdat Spanje tot de Europese Unie behoort, kun je geen belastingvrije sigaretten en alcohol op Schiphol kopen en meenemen.

Overnachtingen

In de populaire badplaatsen Cala’n Bosch en Ciutadella zijn de meeste hotels van Menorca gelegen. Je kunt ook verblijven in de San Luis, Cala Santadria of Cala Galdana. De hotels en appartementen zijn vaak van alle gemakken voorzien, zoals een groot zwembad, restaurant en sportfaciliteiten. De ligging is meestal ook goed, vlakbij het strand en gezellige boulevard. Je kunt alleen logies boeken, maar halfpension is ook mogelijk.

Vervoer

Het openbaar vervoer op Menorca is vrij beperkt. Er is een regelmatige busverbinding tussen de diverse badplaatsen en Ciutadella. Vanuit Ciutadella is er een regelmatige busverbinding naar Mahón. Ook zijn er taxi’s die je overal naar toe kunnen brengen.