De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Kom alles te weten over Menorca in de feitentabel, van inwoneraantal tot hoogste punt.

Horeca

De hotels en appartementen van Menorca zijn vaak van alle gemakken voorzien, zoals een groot zwembad, restaurant en sportfaciliteiten en de hotels zijn vaak erg kindvriendelijk. Restaurants op Menorca lopen uiteen van kleine barretjes waar tapas geserveerd worden tot chique restaurants waar je uitgebreide gerechten kunt eten. Avondje uit? Dan moet je in Mahón en in Ciutadella zijn!
Achtergrond

Als je naar Menorca op vakantie gaat, is het natuurlijk leuk om wat van de achtergrond van het eiland te weten, dan alleen waar je lekker kunt eten wat er allemaal te doen is. Kom alles te weten over de geschiedenis, de staat, de economie, de flora en fauna, de cultuur en de inwoners van Menorca.

Klimaat

Het klimaat van Menorca is een typisch Mediterraans klimaat met warme zomers en zachte, regenrijke winters. De gemiddelde jaartemperatuur ligt tussen de 16ºC en 17ºC. In de zomer is het gemiddelde 25ºC en in de winter 11ºC. De koudste maanden zijn januari en februari; augustus is normaal gesproken de warmste maand.

Praktisch

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar Menorca? Je vindt hier allerlei praktische informatie die je nodig hebt voor je reis. Zoals informatie over taal, financiën, gezondheid, agenda en evenementen, douane en overnachten op Menorca.