De hotels
in de Azoren
Restaurants
De restaurants op Menorca verschillen van kleine barretjes waar tapas geserveerd wordt tot chique restaurants waar je uitgebreide meergangenmenu’s kunt eten. In de meeste restaurants is er een ruime keus aan verschillende vlees- en visgerechten. De meeste keus uit restaurants heb je in Mahón en Ciutadella, maar ook in de andere badplaatsen zijn genoeg leuke restaurantjes te vinden. De restaurants aan de kust zijn dus volledig ingesteld op de buitenlandse toerist, met internationale gerechten. In het binnenland van Menorca zul je de typische restaurants vinden waar lokale gerechten worden geserveerd. Houdt wel rekening met de openingstijden, de lokale restaurants gaan ‘s middags vaak pas om 13 uur open en ‘s avonds om 20 uur.
Naast gerechten met vlees, vis pasta en rijst kent de keuken van Menorca ook vele groentespecialiteiten. Veel restaurants in het binnenland serveren vlees van de houtskoolgrill. Ook kip, konijnen en lamsvlees staan hier op het menu. Standaardgerechten uit de keuken van Menorca zijn onder andere varkensvlees met savooikool en tong met kappertjes.
De vis die de restaurants serveren bestaat uit garnalen, barbeel en inktvis die gevangen wordt door de plaatselijke vissers. Een specialiteit is de escopinyes, dit is een soort venusschelp.
De caldereta de lagosta is hét gerecht van Menorca, het is een soort soep van langoest. Deze soep is wel erg duur (ongeveer 40 euro!), een goedkoper alternatief is caldereta de peix en marisc (vis en zeebanket).
Net als overal in Spanje kun je op Menorca ook tapas krijgen. In elke bar staan de pilotes (gehaktballetjes), pulpitos amb ceba (inktvisjes met ui) en patatas bravas (aardappelen met een hete saus) op de kaart.
Traditioneel eten & drinken
- Sopas Mallorquinas: warme broodschotels met kool
- Alberginies al forn: Aubergines uit de oven gevuld met ui, brood, ei , knoflook en peterselie
- Carabassons farcits: gevulde zucchini uit de oven
- Conill ofegat: eenpansgerecht met konijn
- Faves tendres ofegades: eenpansgerecht met bonen, spek en aardappelen
- Llomb amb col: varkensvlees met savooikool
- Peix en es forn: vis uit de oven met spinazie, rozijnen en pijnboompitten
- Oiliago: tomatensoep
- Salsa Mahonesa: verse mayonaise
- Tapéres envinagrats: in azijn gelegde kappertjes
- Paella: gele rijst met vis of vlees en groenten
- Calamares a la Romana: gefrituurde inktvisringen
- Dumpte: groenteschotel met hoofdzakelijke kalebas en aubergines
- Friet Alruin: schotel met onder andere stukjes gebakken lever, aardappels, groenten en andere stukjes vlees
- Sobrasada: worst met rode peper bereid
- Amargos: zachte amandelkoekjes
- Carquinyols: kleine, knapperige amandelkoekjes
- Rubiols: deegflapjes gevuld met kwark, spinazie, tonijn of worst
- Sangria: een gekoelde rode wijncocktail met vruchten
- Carajillo: espresso met brandy of cognac
- Loemoemba: een koude of warme chocolademelk met cognac
- Hierbas: likeur uit kruiden getrokken
Restaurants in Mahón
- Molí de FOC
Gelegen in een oude graanmolen, rijst is hun specialiteit. Wat ook aan te raden is zeeduivel, pijlinktvis en inktvis. - Sa Papereta d’en Doro
Restuarant gespecialiseerd in de Mediterrane keuken. Er worden gerechten geserveerd als courgettes gevuld met ham en uien en bloemkoolpuree. - Can Bernat
Dit is de beste plek om gegrild vlees te eten, ook is er een uitstekende wijnkaart. - Jágaro
De lokale vis, schaal-en schelpdieren zijn de hoofdingrediënten van de keuken van dit restaurant.